Daar is’ tie dan, mijn nieuwe logo

6 augustus 2023

Daar is’ tie dan, mijn nieuwe logo. Als voorloper van mijn nieuwe online programma. De teksten staan al in de steigers, daar heb ik in stilte sinds de 1e corona periode zo ongeveer 3 jaar aan gewerkt. Het begon ermee dat ik als ambulant werker de deur niet meer uit mocht, zoals iedereen. Terwijl ik cliënten had die afhankelijk waren van ambulante begeleiding.  

Gelukkig had ik in die tijd dagelijks contact met 2 intervisiecollega’s die eenzelfde caseload hadden, alleen in een ander gebied. We inspireerden elkaar om hier creatief mee om te gaan. Want alle drie hadden we de ervaring dat telefonisch contact niet bij iedereen werkt. De stemmen vallen stil en iemand weet het dan gewoon niet meer. Ik heb toen besloten, al redelijk snel, dat ik mijn werk weer gewoon op ging pakken. Alleen in aangepaste vorm.

We wandelden daar waar dat mogelijk was, we zaten kamerbreed van elkaar verwijderd in eenzelfde ruimte, we bedekten onze monden met kapjes in allerlei vorm en we sprayden en spraken met gedekte stem, soms nog net niet met de hand voor de mond. Opdat niemand een ander zou kunnen besmetten.

Precies in die periode besloot ik om online iets in gang te zetten waar een breder publiek dan alleen mijn cliëntenbestand van dat moment iets aan zou kunnen hebben. Inmiddels zijn we al weer mijlenver verwijderd van dat virus. Niemand heeft het er meer over. Toch, in al die tussentijd heb ik gewerkt aan een programma waarmee ik binnenkort naar buiten kom. Er is in al die tussentijd hard aan gewerkt, maar ergens mag het beginnen om de eerste resultaten aan de wereld te tonen.

Logo Detsje Holtrop + onderregel_1200 px

Ik heb er voor gekozen dat dat mijn nieuwe logo mag zijn. “Laat je stille stem spreken”. Want daar begint alles mee. Menigeen kan er wel een invoelen voor bedenken wat die stille stem zou willen vertellen. Maar soms is het ook zo mooi, dat je niet alleen spreekt vanuit die stille stem, maar kunt luisteren eveneens.

Met alle eer aan Sjoukje van der Velde, die dit logo voor mij ontwierp. 

Download hier het eerste deel van mijn boek ‘Renate’

Detsje Holtrop auteur Renate HSP mock up (2)

‘Wat vanbinnen wordt ontkend, ook al is het onbewust, komt uiteindelijk toch van buitenaf wel naar je toe.’